Nu rekryterar vi Teknisk chef

January 26, 2022

Teknisk chef inom cementutveckling

Vill du ha en utvecklande och ansvarsfull roll som Teknisk chef i ett internationellt cementföretag?

Har du ett stort intresse för branschen och vill vara i framkant när det gäller forskning och utveckling? Har du ett starkt engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor?

Sök tjänsten som Teknisk chef hos Schwenk!

 

Om Schwenk

SCHWENK är en av de mest innovativa tillverkarna av byggnadsmaterial i Europa och vi strävar efter att bli ledande inom hållbara affärsmetoder. Med ansvar för miljö, globala resurser och människor tillverkar vi byggnadsmaterial av högsta kvalitet för en bred kundbas. Schwenk driver och utvecklar cementprodukter och processer för framtida hållbara behov. Schwenk finns i Tyskland, Lettland, Litauen, Estland, Finland, Norge och Sverige. Organisatorisk ingår Sverige i Norra Europa klustret där samtliga länder utom Tyskland ingår.

 

Om Schwenk Sverige AB

Vi erbjuder den svenska marknaden högpresterande cement för alla typer av betongkonstruktioner samt betongprodukter. Vi marknadsför cement på den svenska marknaden med hög kvalitet och låg miljöbelastning. Leveranser till våra kunder sker genom helautomatiserade och strategiskt belägna terminaler. Terminalerna finns i Västerås, Surte, Landskrona och Halmstad. Produktionen av vår cement för Sverige sker vid våra toppmoderna fabriker i Brocēni och Bernburg.

Hos oss på Schwenk Sverige får du möjlighet att vara med och utveckla verksamheten. I Sverige är vi en mindre sammansvetsad organisation med snabba beslutsvägar, samtidigt som vi har fördelen av att tillhöra en stor europeisk organisation med totalt ca 3000 anställda.  Det är en organisation som ligger i framkant vad gäller utveckling, innovation och hållbarhet.

 

Om tjänsten

Som teknisk chef på Schwenk Sverige AB ansvarar du för teknisk support till kunder som rör produkter och dess användning. Du har också ansvar för cementteknik och produktutveckling, deltar i kvalitetsmöten, utvecklingsprojekt och certifieringar tillsammans med tekniker på våra produktionsenheter.

Du har ett Miljö- och kvalitetsansvar som innebär att du bl a ansvarar för ledningssystemen ISO 9000 och ISO 14 000 samt EPD miljödeklaration – som mäter en produkts miljöpåverkan under en livscykel.

Du ansvarar och kontrollerar övriga miljömärkningar som bl. a Svanen och Basta vilket innebär att bevaka och hämta in information samt att uppdatera produkterna i samtliga register.

I rollen som teknisk chef ingår också att arbeta och vara aktiv i branschorganisationer och standardiseringskommittéer.  Leda och övervaka certifieringsprocesser samt att vara delaktig i olika forsknings och utvecklingsprojekt. Vilket också ger möjlighet att driva egna forskningsprojekt.

Kontakt med myndigheter för olika typer av tillstånd.

 

Kompetens och egenskaper

Vi tror att du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Cementkunskap är ett krav. Du har kanske arbetet med cement på forskningsinstitut, vänt och vridit på cement och har ett stort intresse av hållbarhetsfrågor.

Du har ett stort intresse för branschen och vill vara med i framkant när det gäller utveckling, forskning och innovationer.  Du ser möjligheten/utmaningen i att vara en del av ett företag som satsar för framtiden och som inte är rädda för framtida miljökrav.

Har du även erfarenhet av ledningssystem, EPD miljödeklaration är det meriterande.

 

För att trivas i rollen som Teknisk chef är/har du

  • självgående
  • lätt att samarbeta med, kan samverka med andra
  • analytisk och logisk tänkande
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
  • kan hålla presentationer inför kunder, i branschorganisationer, forskningsprojekt etc
  • starkt engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor
  • ansvarstagande
  • kundorienterad
  • lagspelare

 

Utbildning:  Civilingenjörsutbildning på högskola/universitet inom Bygg eller Kemi.

 

Övrigt

God datorvana – Officepaketet

Svenska o engelska i tal o skrift (Engelska koncernspråk)

B-körkort

 

Schwenk Sverige har huvudkontor i Malmö. Men tjänstens placeringsort är flexibelt och kan diskuteras.

 

Kontakt

Stämmer bilden in på dig?  Skicka din ansökan med CV och personligt brev till  rekrytering@ansola.se

 

Ansök senast 20220320

Har du frågor kontakta Ann-Sofie Larsson via ovanstående mail eller telefon 0730-389927.

Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker fortlöpande så tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.